KollaWebbenominställningar

Kort om KollaWebben

KollaWebben är en meta-sökmotor som använder en egen index såväl som stora kända sökmotorer och mindre kända sökmotorer som Mojeek för å skapa en lista över relevantga sökresultat.

KollaWebbens front-end använder den fria programvaren Searx till å skapa en lista över resultat ifrån olika källor som är aktiverade. Det finns många olika webbplatser som använder Searx. KollaWebben är annorlunda: KollaWebben har även en egen index som rangeras på ett transparent sätt. KollaWebbens egen index använder en fork av den fria programvaran YaCy.

Integritetspolicy

Dom flesta sökmotorer sparar stora mängder information om dig och vad du söker efter. KollaWebben sparar inte någon information om dig alls.

Webb Robot

Kollawebben använder en robot som besöker och indexerar webbplatser. Den identifiserer sig som:

Mozilla/5.0 (compatible; yacybot/1.921/custom +https://searx.everdot.org/about)

I princip följer den robots.txt. Tills vidare är den i vissa fall lite buggy.

Vaktmästare

Öyvind Sæther är vaktmästare för KollaWebben. Denne sökmotorn och andra webbplatser jag har gir tyvärr inte tillräcklig inkomst till att det går å leve av. Jag söker därför ett jobb, helst i eller i närheten av Kristinehamn/Karlstad. Jag är villig till å ta vad som helst. Jag är en effektiv arbetare som gör alla uppgiftar med ett smil. Jag kan städa och tvätta datorer och annat och jag kan också programmera i C/C++, Java och PHP om det behövs. Kontakt mig på oyvinds@everdot.org om du vill erbjuda ett jobb.

Statistik

Statistiksidan har någon men inte särskilt mycket information.